Wednesday, July 29, 2009

wishlist for nina...

walaupon nina dah besar, banyak lagi barang2 nina yang mama inginkan...seperti:


Maxi Cosi Priori XP Red Flame Reflection car seat

suitable from 9 mos to 4 years...dah survey2 harga kt mothercare aritu...mahal loo...kl kt mesia ni dlm RM1k++ maner la mama ader duit...tp kl order kt uk sana boleh la murah skit...dalam RM700-800 kot...hmmm biler la dapat beli ni...mama dh baca survey utk carseat ni...Comfortable, Easy to Adjust, Easy to Clean, Easy to install, Safe, Sturdy dan mcm2 lagi la...kl nk tau lebih lanjut leh klik sini cuma saiz dia agak besar...hmm...satu lagi mama berkenan ngan yang ni..

Ferrari Cosmo Combination Car Seat

Group 0+ Combination car seat:
Rearward-facing - suitable from birth to approx. 10-13kg/22-29lbs (approx. 15mths), then forward-facing once your child can sit up unaided from approx. 9-18kg/20-40lbs (approx. 9mths to 4yrs)

best jugak yg ni kan...leh guna from birth to 4 years...yg ni saiz dia nampak kecik skit...takde la bulky sgt cam Maxi Cosi tu...tp tak tau kl tgk real caner sbb survey kt mothercare takde pulak yg camni...yang ni harga £99.99 kl kt mesia ni tak tau la brape...kl ikutkan harga yang ni lebih murah...kl tgk pada review yg ni pon bagus jugak....leh tgk sini

walaupon skarang ni nina dah boleh duk sendiri tp aku tetap gak nk satu carseat ni sbb blom ader lagi...dia plak skarang dh pandai nk duk sorang2 kt blakang...bimbang gak kl tiba2 brek emergency ke aper ke boleh tersembam dia tu...at least kl ader carseat ni takde la dia jatuh2....sebelum ni aku riba je nina kl dlm keta tu sbb aku ngan hubby satu tempat keje je...so mmg everyday pegi keje sama2...tp tetap nk bli jugak....nk beli la yg elok dan yang tahan lama...esok2 leh simpan utk adik nina lak...so aku rasa kl beli pon takde la membazir kan...
harap2 leh la beli satu...mama start simpan duit ye dik nk beli carseat ni utk adik sbb mama ni bukannye banyak duit tp utk anak mama sanggup berhabis asalkan nina dapat yang terbaik...

next: baby bags




JP Lizzy Mocha Mint Classic Tote RM429.00

Microfiber wipeable fabric
Wipeable liner
Magnetic closure
Coordinating changing pad, cosmetic bag & wristlet
Large zippered interior pocket
2 open interior pockets
2 adjustable interior bottle pockets
2 exterior side pockets
Metal feet

Dimensions: 12"h x 14"w x 6"d
Color: Brown

trendy kan...tp mahal la...huhu...asal yg mama berkenan je mesti harga tak mampu beli...berangan je la kot...cuci mata dah la...tp serius cantik...kl pakai org tak perasan pon beg ni beg baby...

satu lagi mama suka yang ni...






Allerhand Shoulder Bag RM389.00

+ One large carry-all main pocket with numerous smaller pockets
+ 4 thermal sleeves for bottles or drinks
+ Removable zippered first aid pouch for storing any emergency supplies or medications
+ Removable zippered thermal pouch for keeping your thermos hot or cold
+ Removable velcro pouches for your cellphone and change
+ Front on bag unzips into an easy to use travel mat for quick diaper changes
+ Disposal bags and pouch for throwing out messes easily.
+ Expandable structure lets you fill it to the brim when you need to, and shrink it down to a more compact size when you don't

Size - L 40cm x H 30cm x W 19cm
Available in Flamingo (Pink) and Urban (Blue) color.


yang ni pon best...tgk la dia punya compartment...sesuai sgt kan...leh letak mcm2....sebenarnya dah beli beg allerhand masa g kl baru ni tgh sale kt mothercare...mama pn beli la satu...tp bukan yg cam ni tp yang jenis murah skit...kedian la mama upload k

next:



Baby Pouch: Reversible Eye Candy RM259.00

best jugak kl ader baby pouch ni...takde la lenguh sgt kl nk dukung nina...kl ikut gambar ni budak besar pon leh duduk dlm ni...nina skarang ni kl duk dlm stroller kejap2 jer...pastu mesti nk turun jalan sendiri..kl biar dia jalan nampak gaya mama takleh buat aper2 la...berkejaran je la jawabnya..so kl ader baby pouch ni leh senang skit...macam2 la keinginan mama ni kan...nk bli barang anak cam 1st time nk dapat baby..heheh...pakai kain batik je la wat baby pouch...jimat duit...haha...tp kl beli pn ok aper...esok2 leh wat kendong adik2 nina plak kan...heheh..

next aper pulak yer...

MAM girl's soother set - 4+ £15.99



nina mmg suka ngan MAM's soother ni...mama pon suker...tp kat mesia ni takde jual la pulak yg set camni...kl soother ngan soother holder nina dh ader..tp holder bag tu takde...bestnyer kl leh dapat set ni...cantik, menarik, tertarik...

next:











argghhhhhh kl ikut kan hati mcm2 mama nak beli utk nina...cukup la setakat ini dahulu..ini semua pon dh cukup utk buat mama tak sabar2 nk beli...sabar2...dah la berangan tu...huhu

Tuesday, July 28, 2009

cuti di kuala lumpur

penatnye aku hari ni...semalam kul 11.30 aku baru sampai dari kuala lumpur...4 hari gak aku kt kl...bertolak hari jumaat pagi...ma aku pon ikut...aku duk kt rumah kakak aku di shah alam...sampai ptg tu kat rumah kakak aku dia takde pon...dia di bandung...yg tinggal abg ipar, anak2 dia ngan bibik...keesokan harinya dia sampai je...g jemput dia kt LCCT pastu terus ke bagan lalang, sepang...sblm kakak aku g bandung tu dia dh booking chalet kat situ...so tido la kat situ semalaman....mlm tu layan seafood la aper lagi...mcm2 seafood yg ader...segar2 plak tu..aku 1st time makan pepahat...kt terengganu ni tak penah jumpa lagi la...sedap jugak...tp org kt kedai tu punya la ramai sampai kena tggu sejam setengah nk dapat makanan...mujur la sedap...licin pinggan..hehe...keesokan harinya check out pastu menuju ke bangi utk berhenti makan di food court kt warta...pastu baru balik umah...tp aku tak balik pon..aku ngan hubby nk g midvalley...sbb tujuan utama aku datang tu nk shopping utk nina...heheh...ma ngan nina balik ngan kakak aku...aku ngan hubby dari bangi tu terus ke midvalley...sampai situ dalam kul 5.30 petang...terus jalan cari baju untuk nina...siap berpecah ngan hubby sbb nk cepat..hehe...jalan punya jalan last2 decide nk shopping kt mothercare...sbb skang ni tgh sale...kl tak sale nak juling gak mata tgk harga...bali baju, seluar, skirt, botol susu, teats, pacifier...sampai uv protection pon aku beli gak..hehe..pastu beli beg allerhand utk letak barang2 nina...senang skit kl nk g travel ader beg camtu...senang sumbat semua dlm satu beg...keesokan harinya sblm bertolak balik aku singgah sg. besi umah makcik hubby hantar keropok pastu singgah klcc jap...giler pulak aku biler masuk guess kids...aper la lagi aku sambar la baju utk nina...wpon tgh sale harga still mahal nk mampus...nak tak nak beli jugak jeans, baju, skirt, utk nina...huhu...bayar utk semua barang nina habis separuh gaji mama...takpe2 bukan slalu aku shopping gini...sekali setahun jer aku berhabisan...pastu dalam kul 6.oo petang baru la bertolak balik...memang penat giler...sampai malam tadi pon tak sempat rehat...kemas2 barang, mandi pastu terus tido...pagi ni mujur tak lewat g keje..hehe...

Thursday, July 23, 2009

my sunshine my rainbow


you are my sunshine, you are my rainbow....

mama rindu wajah ini, senyuman ini....wajah yang selalu menceriakan hari2 mama...wajah yang selalu menghiburkan mama...mama sayang nina...mama rindu nina...



*kalau la mama kaya-raya..tak payah mama keje.... mama nk duk rumah je sepanjang masa ngan nina...

Wednesday, July 22, 2009

Nina sakit mata

dah tiga hari nina sakit mata...kesian pulak asyik tenyeh2 ajer mata dia..nk buat camner...nk letak ubat pn dia tak bagi...tgh tido pn dia sedar kl mama nk letak ubat...nk paksa2 dia pon kesian gak...dah la batuk tak baik2 lagi...susah sgt nk makan ubat....semalam mama emergency leave...kesian tgk nina...ayah lak cirit birit...hmmm...kebetulan dua2 tak sihat...mujur la mama sihat...heheh...mama doakan semoga adik cepat sembuh k...tak lama lagi buku2, little touch leap pad adik yg mama order dari aunty nina from my baby world kt UK sana dah nak sampai...kapal dh sampai pn kt port kelang...ish..tak sabar mama..excited sgt ni...cepat sembuh ye sayang...nanti mama nk bacakan buku baru untuk nina ok...next shipment pon ader lagi barang2 adik yg mama order...janji adik gud girl, dengar cakap mama ngan ayah ok...luv u sayang...

Sunday, July 19, 2009

hari ini

agak kelam kabut hari ini menguruskan bos....last minute bos bagitau nk g seminar...esok lak cuti umum...tergopoh gapah aku booking flight, hotel utk bos....hotel dh settle yg jadi masalahnya tiket flight...masih menunggu lagi ni...mmg boleh buat aku sakit kepala...bukan sakit kepala psl bos tp sakit kepala psl agen tiket ni...kl bos aku ok jer....malas la nk citer psl ni...tggu je la call psl tiket tu...ok baru je dapat call....settle dah psl tiket tu..alhamdulillah...lega...boleh la aku balik cepat hari ni...hubby dh bagi signal dah ajak balik...dia penat lagi baru sampai subuh tadi pastu terus siap2 g keje lak...tak amik cuti pon sbb minggu depan nk cuti lagi...kesian hubby letih..semalaman dia tak tido dlm perjalanan sbb teman kawan dia drive...hmm...takpe la bang janji MU menang...

Saturday, July 18, 2009

di rumah ma

semalam hubby g kl...nk tau buat aper hubbyku g kl? semestinya nk tgk MU...hubby mmg peminat setia MU ok...hubby kl bola2 ni mmg dia minat...aku dah takleh sekat dah...tak boleh nk kata aper dah...dah terbiasa kena tinggal malam2 sbb hubby g tgk bola atau main futsal...awal2 dulu aku tension gak asyik bola ajer....sampai nk tgk tv pon asyik berebut ngan dia sbb bola....tp skarang aku dah boleh terima la walaupon kadang2 tu aku bising2 gak...dh mmg minat dia ke arah itu nk buat camner kan...kl psl bola semua sanggup...sementara ketiadaan hubby, aku dirumah ma la maner lagi...siang tadi tak ke mana2...aku duk rumah je...ye lah...aku takde lesen kereta...tak ke mana la jawabnya..huhuhu...nina plak asyik merengek je nak kuar jalan2...mujur la makcik2 dia ader melayan...dah tido pon dia...bukan main susah nk tido kl duk rumah nenek...asyik nk main je sbb ramai org...siang tadi layan internet je la keje aku...sibuk duk tgk kasut clarks online...tgh sale giler2 tau...rugi tak order..heheh...ptg tadi sempat gak aku masak utk makan malam...ye la lapar sbb pagi ngan tghari tadi makan laksa kuah putih yg ma buat...ingatkan kenyang sampai ke malam..ttp tidak...sbb anak aku ader org yg jaga sempat la aku masak sup ayam ngan goreng tauge...adik aku lak panggang daging kambing baki buat bbq semalam....tp tgh2 malam ni aku rasa lapar balik...ish teruknya selera aku ni...malas la nk makan...nk minum air pastu nk tido...jgn dilayan nafsu makan yg tak bertempat ni....gud nite...

Thursday, July 16, 2009

belajarlah menerima kesilapan orang lain

sesungguhnya manusia itu tidak sempurna...sering kali membuat kesilapan sama ada sedar atau tidak...janganlah menghukum mereka yang tersilap itu...berilah peluang kepada mereka...jgn asyik menghukum orang lain kerana sesunggunya diri kita sendiri pon tidak lepas dari kesilapan...fikir kesilapan diri sendiri sebelum menyalahkan orang lain...mungkin sudah lumrah manusia, salah sendiri tidak nampak, salah orang lain yang dicari...buanglah perasan ego itu, terimalah kelemahan orang lain, tegur dengan cara yang berhemah selain dari menyindir, memerli dan menghukum seseorang itu...sesungguhnya kita sebagai umat manusia sangat kerdil di sisi Allah, tidak sempurna dan selalu melakukan kesilapan...oleh itu belajarlah menerima kesilapan orang lain...

Wednesday, July 15, 2009

back to office

kembali ke pejabat setelah bercuti satu hari...sunyi ajer pejabat ari ni sbb kebanyakan staf terlibat ngan majlis konvo...aku? goyang gerudi oopsss goyang kaki la jawabnyer arini...heheh...
semalam g majlis konvo adik kt UDM...aku, nina, kakak aku dan dua org anaknyer...ma ngan abah dah masuk dlm dewan dah...(hubby masing2 keje) masa sampai kt tapak pesta tu ujan rintik2...aku ngan kakak redah je la sambil tutup kepala anak masing2...anak aku ader topi ok la...anak sedara aku yg dua orang tu tutup kepala ngan towel kecik ajer...pastu jalan2 la kt kedai2 yg jual jambangan bunga, bear dan mcm2 lagi lah...hujan semakin lebat...aku dan kakak ngan anak kecik 3 org tu terpaksa la cepat2 beli bear yg dihias utk bagi kt adik aku selesai konvo nanti...haru biru betul la semalam...nina la..nk main hujan...pastu jumpa je lopak air terus dia celup kaki dia dlm air tu...abih basah sandal ngan suar dia...berselut lak tu...sabar je la aku...pastu hujan semakin lebat aku dan kakak berteduh la kt bawah satu kedai tu..tp nina tetap nk keluar main hujan...kakak aku pulak sorang anak berdukung sorang lagi jalan...kesian dia nk handle anak dia yg 2 orang tu...dlm hujan yg renyai tu aku berpeluh mengejar si nina...sabo je la...mmg susah kl jalan takde ayah...mama tak larat nk kejar nina...last2 tak sempat nk tawaf tapak pesta tu...nk bawak budak2 tu naik kuda pn tak sempat sbb hujan...aku dan kakak decide nk tggu dlm keta jer...tak larat nk kejar anak masing2....sekian omongan kosong utk hari ini...saje je la nk citer kesusahan dua org ibu di tapak pesta konvo semalam..heheh..

Monday, July 13, 2009

esok cuti

esok amik cuti sbb nk pegi majlis konvo adik kt UDM...esok blh la mama bawak nina jalan2 kt pesta konvo UDM ye...tp nina skarang tak berapa sihat...tak sesuai rasanya nk bawak g jalan kt tpt ramai orang...cam maner ye...mama tgk keadaan dulu ye nina...kl nina dh ok leh la kita g pesta konvo..kl tak ok duk umah je la...biar nenek ngan aki je la yg pegi majlis konvo cikyah tu ye...

Sunday, July 12, 2009

Malas

kebelakangan ni rasa cam takde mood je nk buat kerja...kenape ye? mujur la minggu lepas bos mc 3 hari...boleh la aku layan mood malas tu...eii tak suka la camni...perlu kah aku amik cuti rehat? entahla...nk cuti saje2 rasanya rugi la pulak...hmm...malasnye rasa...malas, malas, malas,... nak buat camner ye...harap2 esok perasaan malas ni akan hilang....datang la perasaan girang...supaya aku dapat bekerja dengan hati yang senang...

Thursday, July 9, 2009

Gelagat Imanina

video

kali ni share video plak...mama recordkan aksi2 imanina dlm kereta sementara tggu ayah...tgk la imanina tu mmg tak leh duk diam...ader je menda yg dia nk main...dah la rambut tu nenek dah potong...cam boy ajer mama tgk..layan je la..maaf ye kualiti gambar tidak memuaskan hasil drp hp mama..

Tuesday, July 7, 2009

Kebaya Nyonya Siapakah ini?



kebaya nyonya ni Imanina punya...tok pa yang belikan untuk nina...bukan main lagi nina ni kecik2 dah ader kebaya...mama pon belum ader kebaya nyonya cam ni....rasanya leh pakai wat raya tahun ni...jeles mama tau...nanti kl mama kurus mama pn nk beli satu kebaya cam ni...cantik sgt sulaman dia...yg buat mama geram kt baju ni sbb saiznya...ader jugak ye saiz utk budak kecik ni...heheh...comey...





Monday, July 6, 2009

Jom

kawan2 jom tgk sini shopwitme...ader clearance sale...utk hari ini ader baju oshkosh, guess utk baby2...utk mommy plak ader bag guess...jgn lupa singgah ye...item akan diupload dari masa ke masa...

parcel lagi

lama dh tak berupdate...bz la...start je student masuk jadual aku pn penuh....hmm..mengalahkan pensyarah la pulak...padahal secretary je..hehe..2, 3 hari ni ader beberapa parcel sampai kt umah ma, kt ofis...hehe tak lain tak bukan mama shopping barang nina kot internet la...jom kita tgk aper pulak yg aku beli kali ni..




mama beli GAP long Sleeve Romper Duo



biasanya mama mmg cerewet kl bab2 beli baju online ni...setakat ni baru dua kali mama beli online...yg 1st tu mama beli baju marks n spencer dari londonsale...mmg gerenti authentic sbb owner tu mmg beli kt butik marks n spencer...owner londonsale tu duk kt newcastle...so mama confident la ngan kualiti baju tu....tapi kali ni tewas jugak ngan romper ni...tewas sbb wording kt baju tu yg kiut sgt kot...kl sblm ni jgn harapla mama nk beli baju2 kot online ni..hehe...cerewet punya pasal...ye la takut tak puas hati kan setakat tgk gambar je...utk anak mesti nak yg terbaik kan...tapi selepas terima romper ni rasanya pasni boleh beli lagi la...hehe.....mmg puas hati walaupon nina tak pakai lagi...hehe...mama beli ni di shoppeholicredzone banyak pilihan baju kat sini.... pastu mama ader beli diaper stacker di kedai BabyUmiShop...selain daripada diaper stacker, babyumishop ader menjual cloth diaper...so kpd pengguna cloth diaper leh la singgah ye...





ni la rupa diaper stacker tu...mcm2 corak ader...pilih saje maner yg berkenan...mama pilih corak pooh bear sbb nina suke pooh bear...yg ni saiz besar...kl nk saiz kecik pn ader...tp mama suka saiz besar sbb boleh muat semua stok pampers nina tu...oh ader satu lagi mainan nina yg mama beli dari kiddiesworld tapi tak sempat ambik gambar sbb mama excited sgt ngan mainan tu...nanti pas mama ambik gambar baru mama upload ye...

Thursday, July 2, 2009

hilang lagi...

akibat kegatalan tanganku sekali lagi nak menukar cat rumah ni...perabot2ku hilang lagi...uwaaaaaaaaaaaa.... tu la rajin sgt tukar cat...tak sampai seminggu mengecat lagi...so gini la jadi nya...ambik masa pulak la aku nk hias semula...ampun pas ni aku tak tukar dah....cam ni la aku...datang angin cerewet tak tentu pasal...tak puas ati ngan layout sblm ni...padahal dh tungkus lumus mekap layout yg sblm ni...tp nk tukar jugak...hah ambik kau...huhuhu....abih hilang semua link....

Wednesday, July 1, 2009

Bday Present Utk Irfan

Bday Irfan dah lepas pon...1 june yang lalu...dah celebrate sama2 ngan nina...tapi tak bagi hadiah lagi utk Irfan...sori ye Irfan...cikjue tak sempat...pikir punya pikir akhirnya cikjue bagi present ni utk Irfan...


crocs spongebob ocean blue...cikjue beli kt kedai ni BabyKids Outfit mama nak belikan juga utk nina...tapi takde saiz...takpe nina...nanti bila ader saiz nina mama belikan ye...geram mama tgk kasut2 crocs utk kids ni...comey2 je...harga mmg murah dari butik crocs...pasni leh bli utk mama lak...heheh

harap2 Irfan suka dan muat la kasut ni k...


Gambar Cikjue dukung Irfan pada tahun lepas (celebrate bday Myra pada hari raya ke-3)...

HAPPY 2nd Bday Irfan...

Love
Daisypath Anniversary tickers
My Darling
Lilypie Second Birthday tickers
Anniversary Mama & Ayah
Daisypath Anniversary tickers
Birthday Nina
Lilypie Second Birthday tickers